TR Consult

Rendszerintegrációs és mérnöki tevékenység


Hálózati belső- és határvédelmi megoldások
tervezése, bevezetése

Újgenerációs tűzfalas védelmi rendszereket integrálunk a hálózat határvédelmére, illetve a belső zónák biztonsága érdekében. Ezekhez kapcsolódóan behatolásmegelőző, tartalom­szűrő, adatszivárgás megelőző és forgalomszabályozó megoldásokat kínálunk, amelyek akár SSL titkosított csatornában is képesek ellátni a magas szintű védelmi funkciókat.


Azonosítás és hozzáférés szabályozása hálózati
és logikai szinten

Felhasználók és eszközök hálózati és logikai szintű szabályozása, vállalati címtárakkal való együttműködés biztosítása, BYOD stratégia megalkotása és bevezetése. Ehhez kapcsolódóan Mobile Device Management és biztonságos hozzáférések kialakítása (Cisco ISE, NAC, VPN). Identity Management és privilegizált hozzáférési rendszerek kialakítása, bevezetése és harmonizációja.


Információs rendszerek technológiai auditja,penetrációs tesztelése, legal hacking

Több, mint 13 éves etikus hackelési tapasztalatunkkal, valamint összetett mérnöki látásmódunkkal képesek vagyunk felderíteni az információs rendszerek sérülékenységeit, valamint ezeket megfelelően értékelve, kockázatarányos cselekvési tervet kidolgozni ezek kezelésére, melyet prezentálunk a döntéshozók részére. A mély technikai dokumentációnk és hatáselemzésünk pedig megfelel a szervezet IT igényeinek és elvárásainak.


Információs nyomelemzés (computer forensic)

Informatikai anomáliák, üzemzavarok, esetleges kompromittációk, betörések esetén szak­értőink képesek feltárni a gyökérokokat, meghatározni az esemény bekövetkezésében szerepet játszó tényezőket és folyamatokat, valamint ezek jövőbeni elkerülése érdekében hatékony tervet kidolgozni. Kiforrott módszertanunk az információs nyomelemzés nemzetközi eljárásait ötvözi több éves mérnöki és tanácsadói tapasztalatunkkal és kiforrott látásmódunkkal, így komplexen tudjuk vizsgálni a problémát, ugyanakkor teljes mélységében fel tudjuk tárni az okokat és a körülményeket is.


IT biztonsági megoldások integrálása,
kialakítása és felülvizsgálata

Általános rendszerszemléletünkkel és a mély IT biztonsági kompetenciánknak köszönhetően, valamint a rendszerintegrációban szerzett tapasztalatainkkal képesek vagyunk összefüggésében vizsgálni szervezetek IT biztonsági folyamatait, melyek alapján a hatékonyság és a biztonság növelése érdekében teszünk fejlesztési javaslatokat, illetve szükség esetén új folyamatokat alakítunk ki az igényeknek megfelelően.


Biztonsági rendszerek naplóinak és jelentéseinek strukturált elemzése

Összetett IT rendszerek esetén külső szabályzói és/vagy vállalati
érdek a rendszerekből származó biztonsági naplók központi elemzése.
Ehhez kapcsolódóan SIEM rendszerek bevezetésében, a folyamatok kialakításában, a minőségbiztosításban és az eredmények értékelésében
is részt vállalunk.

Kiemelten foglalkozunk az újgenerációs védelmi rendszerek biztonsági naplóinak, valamint a sérülékenységfelderítő eszközök mérési eredményeinek korrelált feldolgozásával. Az általunk ezek alapján készített jelentések szervezeten belüli hasznosulását tanácsadói és rendszermérnöki vonatkozásban is támogatjuk.


IT biztonsági beruházások integrálása, minőségbiztosítása

Szakmai rálátásunkkal, folyamatosan fejlődő kompetenciabázisunkkal és több éves tapasztalatunkkal megalapozottan tudjuk támogatni IT biztonsági beruházások előkészítését, tendereztetését és integrálását. Külső fél általi bevezetés során a megrendelő oldali magas színvonalú minőségbiztosítást tudjuk képviselni.


Üzemeltetés

IT biztonsági rendszerek ITIL szemléletű üzemeltetési tevékenységet látjuk el ügyfeleinknél. Mandátumunk kiterjedhet az egyedi rendelkezésre állás biztosításától a teljes üzemeltetés outsource-ban való végrehajtásáig.
0-24 órás ügyeleti szolgáltatással rendelkezünk, melynek során a magas szintű gyártói kapcsolatok segítségével hatékony és gyors technikai supportot tudunk nyújtani.


Az információmenedzsment és IT biztonság kérdéseiben való döntés-előkészítés, tanácsadás

Hiszünk abban, hogy az információmenedzsment és az IT biztonság több oldalról való megközelítést igényel. Elkötelezett partnerek vagyunk abban, hogy a kérdéseket általunk más nézőpontból megvilágítva végül a legmegfelelőbb döntést tudja a Megbízónk meghozni. Ennek során végig számíthat átfogó szakértői és vezetői tanácsadásunkra.